Catalin Chirilescu
Cătălin Chirilescu

Actioneaza din Fiinta, nu din obligatie !

Intamplarea pe care urmeaza sa v-o povestesc a avut loc in cadrul unei ore de religie, la o scoala de fete care erau in clasa a noua. Asadar, ce credeti ca s-ar fi putut intampla in cadrul unei ore de religie? Incercau sa fie deslusite semnificatiile iubirii crestinesti si la ce le-ar putea ajuta aceasta pe fete in viata de zi cu zi si in cunoasterea de sine.

Dupa lungi dezbateri, elevele au ajuns la concluzia ca iubirea crestineasca inseamna: „Sa faci ceva dragut pentru cineva pe care nu-l agreezi”. Excelent ! Copiii sunt plini de inteligenta, nu-i asa? Concluzia la care au ajuns este absolut corecta ! :)

Zis si facut ! Profesorul le-a propus ca, pana in urmatoarea saptamana, cand se va intoarce pentru urmatoarea ora de religie, sa puna in aplicare „teoria” la care au ajuns impreuna.

Evident, cand s-au reintalnit dupa o saptamana, profesorul le-a rugat sa spuna cum au aplicat „teoria” si care au fost rezultatele ei.

O fata a ridicat mana si a spus cu tarie in glas:

– Eu am facut ceva !

– Foarte frumos ! raspunse profesorul. Ce ai facut ?

– Cunosc o fata, chiar de la clasa de langa noi, care este un pic sleampata, cam poticnita si tampitica. Lumea o cam ocoleste si nu prea are deloc prieteni.

– Si tu ce ai facut ?

– Fata asta nu stie mai deloc matematica. Este la un pas sa ramana corigenta. Eu ma descurc foarte bine la matematica si m-am oferit s-o ajut pentru teza.

– Woow ! Minunat, draga mea ! Si ce s-a intamplat ?

– Ei bine, am ajutat-o, a luat nota mare la teza si nu mai stia cum sa-mi multumeasca, dar acum nu mai pot sa scap de ea ! 😀

 

 Daca facem ceva doar ca pe o obligatie, mai devreme sau mai tarziu vom fi prinsi in acel lucru si ne va fi foarte greu sa mai scapam de el.

 

Zilnic facem foarte multe lucruri care nu ne fac nicio placere, ci doar pentru ca asa „trebuie”. In realitate, dorim sa scapam de ele; si astfel nu actionam din Fiinta, nu ne dezvoltam, nu suntem in armonie cu noi. Ba mai mult, ajungem chiar sa ne mintim cu nerusinare !

Un om inteligent isi creeaza viata astfel incat sa fie plina de bucurie, de spontaneitate, originalitate si iubire. Este viata noastra, iar daca noi nu suntem destul de buni cu noi insine, atunci cine o sa fie bun cu noi ?

Daca vom continua sa ne irosim in felurite moduri viata, tot noi va trebui sa fim aceia care ne vom asuma responsabilitatea pentru aceasta, nu avem dreptul sa dam vina pe nimeni.

Asa ca haideti cu totii sa ne descoperim visul vietii si sa-l visam minunat ! Este chiar aici, in noi ! Este necesar doar sa-l ascultam ! In liniste si iubire ! :)

O zi excelenta si plina de zambete stralucitoare ! :)

Comentarii

comentarii

4 gânduri despre “Actioneaza din Fiinta, nu din obligatie !”

  1. Multumesc pentru aprecieri draga Marcela ! :)
   Te puup si iti doresc o seara minunata si un weekend excelent ! :)

 1. Oamenii traiesc in general, sub imperiul lui „trebuie”. Trebuie sa fac avere, trebuie sa arat intr-un fel, trebuie sa ma insor, trebuie sa-mi schimb masina, casa, serviciul… o lista fara sfarsit. Secretul suprem este ca nu „trebuie” sa faci nimic din toate astea ci „sa fii”. Sa traiesti prin a” fi” si nu prin „a avea”.

  Acum, odata ajuns in starea de dorinta de intelegere a vietii prin „a fi” apare firesc intrebarea: ce inseamna „a fi”. Daca lansezi aceasta intrebare Firii Inconjuratoare este foarte simplu sa obtii raspunsul corect (Adevarul) pentru ca totul in jurul tau musteste de „a fi”. In Natura nu exista „trebuie”, exista doar bucuria de „a fi”. Totul este Viata.

  Daca te adresezi insa cu aceiasi intrebare oamenilor vei obtine cele mai diverse raspunsuri, de la comic la absurd dar vei putea face o buna observatie: nu stim ce inseamna „a fi”.

  „A fi” este actiunea de a darui Iubire (nu vorbesc de iubirea hormonala la care se gandesc toti idiotii care aud si folosesc acest cuvant magic), de a fiinta in Iubire. Iubirea nu este o actiune ci o stare. Nu este un verb. Cand rostesti „te iubesc” iti afirmi starea interioara nu derulezi o actiune. Nu este de fapt niciun verb acolo, nici un predicat si coresct ar fi sa rostesti „iubesc”.

  Cand dobandesti starea de Iubire, cand Iubirea inunda structurile tale profunde si irumpe in structurile fizice, cand radiezi in jurul tau doar Iubire, nu mai poti spune ca iubesti o fiinta sau alta ci Intreaga Creatie.

  Este un salt calitativ unic in viata ta pamanteasca si acea stare nu te va mai parasi niciodata. Cand eleva din povestea ta va dobandi aceasta stare de Iubire nu va mai putea fi deranjata de isistentele colegei din cealalta clasa. Extrapoleaza tu ce se va intampla la nivel de societate umana cand toti vom dobandi Iubirea.

  Pana atunci insa ne balacim in proprii nostri hormoni si radiem in jurul nostru doar gelozie, ura, invidie, ranchiuna si toate cate le vezi in jurul tau. Cancerul asta va disparea insa curand pentru ca Mama Pamant va trece pe un alt nivel vibrational si copiii cei „rai” vor pleca la scoala de corectie intr-o dimensiune mai putin prietenoasa, la reciclare.

  Ne vedem in Iubire, Adevar si Lumina in Noua Omenire

  Zi Minunata!

  1. Ei bine, superba completare !!! :) Multumesc domnu’ Paul !
   Aici, nu mai am niciun cuvant… Hihi :) :))))
   O zi excelenta si plina de A FI ! :)

Comentarii