Catalin Chirilescu
Cătălin Chirilescu

IMPREUNA cream Universul !

Salutare dragi prieteni ! :)

„Dumnezeu te-a creat pe tine după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Tu ai creat restul prin puterea pe care Dumnezeu ţi-a dat-o.” 

(Neale Donald Walsch)

 

„Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.”

 

Acest lucru este scris si in Cartea Sfanta si este recunoscut de majoritatea religiilor ca fiind universal valabil. Frumos, nu-i asa ? Cred ca ar trebui sa fim mandri de asta ! Da, cu siguranta ar trebui sa fim si sa pretuim enorm aceasta ipostaza privilegiata care ni    s-a oferit !

Dar haideti sa ne jucam putin cu imaginatia noastra si sa cream ceva dragutz ! Si aici va rog sa ma ajutati sa legam ceva minunat si pe intelesul nostru, al tuturor ! :)

Sa ne imaginam si tu, si eu ca alegem in clipa aceasta sa ne miscam degetul aratator de la mana dreapta. Si il miscam, in sus-in jos-la dreapta-la stanga. Ce se intampla de fapt? Ansamblul nostru minte-musculatura scheletica a lucrat sinergic si ne-a ajutat sa materializam ceea ce ne-am dorit si am ales sa facem. Am miscat degetul asa cum ne-am propus ! :)

Ei bine, dragi prieteni, in acest moment am devenit creatori, pentru ca am desenat cu degetul o linie fictiva in aer. Este o creatie, chiar daca la o scara mica, este exact ca si cum am desena pe o foaie de hartie 2 linii care se intersecteaza si care pot da nastere unor noi si noi linii, daca ne dorim asta, construind astfel un desen. :)

Acum haideti sa crestem un pic pe scara imaginatiei si sa ne inchipuim ca ne dorim sa ajungem din punctul A in punctul B in viata noastra (sau chiar si fizic de la Bucuresti spre Constanta de exemplu) si alegem sa actionam inspre infatuirea dorintei !

In mod cert, formuland un sistem dorinta-gand optim si fiind perseverenti, vom atrage circumstantele de care avem nevoie pentru a ne indeplini dorinta ! Cred ca cu totii am experimentat aceasta, pe o scara mai mare sau mai mica, nu-i asa ?

In exemplul cu traseul Bucuresti-Constanta este destul de simplu, cum credeti ca trebuie sa procedam pentru a ajunge la destinatie ?

Pai, stabilim care este modalitatea de transport cu care vom ajunge acolo si actionam in acest sens. In acest mod, este inevitabil sa ajungem la Constanta. :)

Ok… :) Acum haideti sa ne intoarcem la citatul nostru:

„Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.”

 

Ei bine, la fel cum noi ne-am dorit si am ales sa cream liniile cu degetul aratator, la fel si Dumnezeu si-a dorit si a ales sa ne creeze pe noi (sigur, intr-un mod simplist spus).

Discutam de puterea dorintei. Suntem cu totii de acord ca suntem nascuti din dorinta, nu-i asa ? Si ca totul in viata pleaca de la dorinta ?

Discutam de puterea alegerii. La fel cum si noi am ales, si el a ales !

Discutam de puterea creatiei. La fel cum noi cream, realizand „desenul” cu aratatorul (sau infaptuid ceva material in realitatea noastra spatio-temporala), si El ne-a creat pe noi. Asemenea cum noi oferim ceva lumii prin creatia noastra si practic ne autocream in clipa in care cream ceva, si El isi ofera ceva lui insusi, re-creandu-se in fiecare clipa prin intermediul nostru si al creatiilor noastre.

 „Toti pentru unul si unul pentru toti !” , nu ?

Si creatia nu se opreste niciodata ! Probabil ca se numeste EVOLUTIE si evolueaza in continuare respectand aceleasi principii ! 😛 Dorinta-gand-materializare-dorinta-gand-materializare s.a.m.d. 😛 :)

” Evoluţia este reapariţia spiritului ţâşnind din materia pe care a fecundat-o, a animat-o, i-a dat virtute.”    (Stanislas de Guaita )

 

Si probabil cu fiecare dorinta materializata, atat noi, cat si Universul traim in continua EXPANSIUNE !

Un Big-Bang fenomenal ! :)

 

Citeam intr-o carte prin perindarile zilnice, ca de acolo mi-a venit si inspiratia acestui articol :), urmatoarele :

„Pe masura ce fiecare dorinta a fiecarui observator primeste raspuns, Universul se extinde !

Pe masura ce Universul se extinde, diversitatea se extinde !

Pe masura ce diversitatea se extinde, experienta noastra de viata se extinde !

Pe masura ce experienta noastra de viata se extinde, dorintele noastre se extind !

Pe masura ce dorintele noastre se extind, raspunsul la dorintele noastre se extinde !

Si Universul se extinde – si asta e bine. De fapt, este perfect !” :)

 

Care este de fapt dorinta mea reala?

 

Bun Bun ! Pai si acum vei spune ! Ok, dar cum stiu eu care sunt dorintele mele? Cum ma aliniez la aceste dorinte ?

 

Ele curg din lumina ta interioara ! Asculta-le complet deschis !

 

Pai, in primul rand, esti inzestrat cu puterea de a alege.

Iar in al doilea rand, expunerea la situatiile contrastante ale vietii va inspira in tine directii specifice. Propriile tale preferinte sau dorinte se nasc din diversitate sau contrast.

De exemplu, ai o problema, alegi un mod de rezolvare al ei din multitudinea de alternative si totusi nu ajungi la rezultatul dorit. Acest lucru naste cu sine o dorinta care satisface o alta alternativa de rezolvare a problemei, si astfel prin procesul de incercare-eroare ajungi SA SIMTI ce-ti doresti din adancul tau !

Iar din momentul in care aceste noi dorinte exista, incep si ele sa atraga vibrational altele si astfel se extind !

Cu fiecare „esec” sau „realizare” (puse intre ghilimele deoarece ele probabil sunt lectii de viata) in parte, dai nastere unei noi dorinte s.a.m.d.

 

Nu folosi ingredientele indezirabile in prajitura ta !

 

Ok, si acum ca stim cum putem afla care sunt dorintele noastre, haideti sa facem un mic exercitiu !

Sa ne imaginam, si tu, si eu ca suntem bucatari-sefi intr-o bucatarie extrem de bine aprovizionata, care contine orice ingredient de care avem nevoie si pe care-l dorim !

Acum, ca avem o viziune clara despre ce dorim sa gatim si ce ingrediente sa combinam ca sa iasa preparatul excelent, suntem constienti ca exista in bucataria noastra multe alte ingrediente care nu sunt adecvate creatiei noastre si pe care nu vom alege sa le folosim, dar nici nu ne vom simti deranjati de prezenta lor ?

 

Suntem constienti ca daca vom adauga un ingredient nepotrivit creatiei noastre vom distruge complet prajitura ?

 

Dar nici nu vom simti nevoia sa le eliminam din bucatarie, deoarece intelegem ca nu exista niciun motiv pentru care ele sa ajunga in prajitura noastra, daca noi nu alegem sa le adaugam la ea ?

Ei bine, in acest moment te felicit ! Esti cocreator intr-un Univers magnific divers !

Ai inteles ca ingredientele nefolosite de tine sunt ale prietenilor tai de calatorie ! Daruieste-le cu mare iubire lor si creste-ti impreuna !

Ai inteles ca nu exista de fapt competitie, ci doar sinergie ! :)

Aaa si inca ceva ! Nu, nu este posibil ca altcineva sa primeasca ingredientele (resursele) menite tie si nici tu nu poti risipi egoist resursele care au fost menite altcuiva !

De ce ?

Pentru ca in Univers resursele sunt nelimitate datorita extinderii sale continue si astfel toate dorintele primesc raspuns.

Cand te afli in Aliniament cu Sursa de Energie, intotdeauna castigi, iar altcineva nu trebuie sa piarda ca tu sa castigi. Exista intotdeauna suficient ! :)

Cere si ti se va da !

 

Ei bine, acum ai constientizat ca esti un „fir de par” al lui Dumnezeu si lucrezi IMPREUNA cu celelalte „fire de par” pentru o frizura cat mai bogata si luminata ?     Ca lucram toti, IMPREUNA, pentru Creatia Divina ?

Ai constientizat puterea dorintelor tale ? Cum sa le descoperi si sa te aliniezi la ele ?

Ai constientizat puterea alegerii ingredientelor dezirabile pentru prajitura ta ?

Ai constientizat ca esti o CREATIE si esti aici ca sa nasti CREATII ?

Hihi… ;))

Gata, ajunge, dragul/a meu/a prieten/a  ! Destul pentru astazi ! Este nevoie de un popas de odihna acum pentru amandoi ! :) ;))

Multumesc ca ai fost alaturi de mine in aceasta calatorie minunata ! :)

Pana la urmatoarea calatorie IMPREUNA, iti doresc lumina stralucitoare si zambete delicioase pe chip !

Bucurie si Echilibru ! :)

Comentarii

comentarii