Catalin Chirilescu
Cătălin Chirilescu

Povestea unui campion

Este vorba despre Haile Gebreselassie, multiplu campion olimpic si mondial la atletism. :)

 

 

“Obisnuiam sa alerg 10 km, catre scoala si apoi inapoi catre casa. Si asta in fiecare zi, timp de 10 ani. Imaginati-va…”

Salutari calduroase dragi prieteni ! :)

Nu sunt prea multe de spus. Este vorba de Etiopia, una dintre cele mai sarace tari din lume. A inceput de jos, dar nu a uitat de unde a plecat. Priviti casa in care locuia, priviti bucataria in care isi prepara mancarea, priviti cu ce era incaltat…

“Inainte, obisnuiam sa traiesc in acest fel. Traiam o viata simpla, eram fericit si ma bucuram ca aveam langa mine o familie fericita.”

Dragul meu prieten, esti recunoscator vietii pe care o ai acum ?

Crezi ca viata te va lasa sa uiti de unde ai plecat ? Intr-o zi, daca nu iti vei aduce aminte, va avea grija sa iti sopteasca ea la ureche. Si nu te face ca nu o auzi… va merge o data, de doua ori, insa la un moment dat va “zbiera” si nu va fi prea bine.
Poate ca vei fi milionar, miliardar, poate ca “vei avea lumea la picioarele tale”, lucru pe care ti-l doresc din tot sufletul, insa nimic nu se compara cu 1 leu pe care il daruiesti fara sa stai prea mult pe ganduri unei batranici pe strada.

Haile s-a intors si a daruit valoare comunitatii de unde a plecat.

“A trebuit sa schimb o multime de lucruri pentru a deveni un alergator bun. Dar mi-a placut si nimic nu se compara cu asta.”

A muncit pentru visul lui si a reusit. Negresit. A devenit un mare campion, insa a ramas om. Negresit.

“Stiti, imi doresc tare mult sa-mi ajut tara. Categoric o pot ajuta, pur si simplu prin castigarea de curse. Apoi, oamenii pot urma calea mea spre o cariera mai buna. Insa pentru mine nu este suficient. Vreau sa fiu mai mult decat atat. In absolut tot ceea ce fac, doresc sa fiu un model.”

Ei bine, dragii mei prieteni, noi dorim sa fim astfel de modele pentru noi si pentru ceilalti ?…

Da ? Ma bucur sa aud asta ! Tin sa te felicit bunule prieten si sa iti urez zile superbe ! :)

Bucurie si Echilibru ! :)

Comentarii

comentarii

2 gânduri despre “Povestea unui campion”

Comentarii