Catalin Chirilescu
Cătălin Chirilescu

Rasul este crucial…

Salutare drag prieten ! :)

<< Doi vânători sunt în pădure, iar unul dintre ei se prăbuşeşte. Nu pare că ar respira în vreun fel, iar ochii îi sticlesc. Celălalt scoate repede telefonul şi sună la urgenţă, la salvare. Dintr-o răsuflare spune: “ Bună ziua ! Prietenul meu e mort ! Ce pot să fac ?”. Operatorul răspunde: “Liniştiţi-vă, pot să vă ajut. Mai intâi să ne asigurăm că este mort”. Brusc se face linişte, apoi se aude o împuscătură. Inapoi la telefon omul spune: “Ok, mai departe ?” >>

 

Am citit deunăzi, într-o revistă de specialitate acest aşa-zis banc. Cică ar fi, conform unor studii efectuate în 2002, cel mai amuzant banc din lume. Tu ai râde la un astfel de banc ? Recunosc, în primă fază, a trecut neobservat pe lângă urechile mele încărcate de o sumedenie de stimuli pe care-i recepţionez zi de zi; însă la o a doua citire m-am prăbuşit de râs când am intrat în pielea personajelor. Chiar poate fi cel mai amuzant banc din lume ! E oarecum stupid, dar amuzant !

 

Ei bine, dragii mei, asta contează mai puţin. Ce e relevant în acest context este faptul că RÂSUL ESTE CEA MAI BUNĂ TERAPIE DIN LUME. Şi nici nu costă vreun sfanţ !

 

Stiaţi că terapia prin râs reprezintă unul dintre cele mai dezirabile terapii în cazul bronhopneumoniilor ? De ce ? Pentru că râsul forţează aerul din plămâni să iasă, iar plămânii persoanelor „lovite” de aceasta afecţiune sunt supraumflaţi ! Deci, vă invit cu drag să angajaţi un clovn care să vină să-l distreze pe pacient lângă patul de spital.

 

Tu de câte ori ai râs astăzi, dragule prieten ?

„Râsul e ca soarele – alungă iarna de pe chipurile oamenilor !”   ( Victor Hugo )

 

Adu-ţi aminte şi satisfă-i corpului acest mecanism, fiindcă declanşează în tine o stare de bucurie, relaxare, linişte si bună dispoziţie.

Ca să nu mai spun că te salvează din multe situaţii dificile în interacţiunile umane şi te poate face să câştigi mulţi bani. Oamenii te plac, eşti “de-al lor” cum se spune, iar tranzacţiile se incheie mult mai uşor şi favorabil ambelor parţi într-o stare în care râsul ocupă un loc important.

 

<< Micul Costin, un elev model şi cel mai bun elev din clasă, o intreabă pe invăţatoare dacă poate să mai stea ca s-o roage ceva după ore… Evident, ea acceptă.
– Ce vrei să-mi zici Costin ?
– Doamna profesoară, cred că sunt prea inteligent ca să rămân în clasa asta, este o monotonie ! Aş vrea să trec direct la liceu.

Directorul şcolii este informat de dorinţa băiatului şi îl întreabă pe acesta dacă vrea să treacă nişte teste.

Costin acceptă fără să ezite şi testarea începe.

– Să vedem Costin: cât fac 3×4 ?
– 12, dom’ director !
– Şi 6×6 ?
– 36, domnule director !
– Care este capitala Japoniei ?
– Tokio !


Testul continuă încă o oră, iar Costin nu face nicio greşeală !
La finalul testului, domnul director este mulţumit, dar profesoara întreabă dacă poate să-i pună şi ea câteva întrebări… Amândoi acceptă. Profa’ începe:
– Costin, vaca are 4 şi eu am 2… despre ce e vorba… ?
– Picioarele, doamna.
– Corect, ce gasim in pantalonii tai si nu gasim in ai mei ? Directorul se mira de intrebare…
– Buzunare, doamnă…
– Bravoo Costin, unde au femeile părul cel mai creţ ? Directorul se pregăteşte să intervină chiar când băiatul răspunde:
– În Africa, doamna profesoară, răspunde copilul fără să ezite.
– Ce este moale, dar cu mâinile unei femei devine tare ? Directorul deschide ochii mari dar înainte să vorbească, Costin răspunde:
– Oja pentru unghii, doamnă.
– Ce au femeile şi bărbaţii în mijlocul picioarelor ?
– Genunchi, doamnă !
– Bine, şi ce are o femeie măritată mai larg decât una celibatară ? Directorului nu-i vine să creadă ce aude şi se pregăteşte să răbufnească.
– Patul, doamnă !
– Care parte a corpului meu este des cea mai umedă ?
– Limba dumneavoastră, doamnă !
– Ce cuvânt care începe cu litera C….. înseamnă ceva care poate să fie umed sau sec şi pe care bărbaţii adoră să-l privească ?
– Cerul ! răspunde Costin.
Directorul răsuflă uşurat şi transpirat tot decide să oprească testul spunând:
– Nu o să te trimit la liceu !.. o să te trimit direct la universitate ! Chiar şi eu aş fi picat acest test… >>

 

 „Cea mai pierdută dintre zile este aceea in care n-ai râs !”   ( Nicolas Chamfort )

 

Drag prieten, sarcina ta şi a mea de azi este să râdem ! Doar să râdem, nimic mai mult !

Trage-ţi de colţurile gurii şi treci la treabă !

Cum a fost ? Cum te-ai simţit ? Aştept să-mi împărtăşeşti !

 

Te îmbrăţisez cu drag ! >:D<

Comentarii

comentarii

8 gânduri despre “Rasul este crucial…”

 1. :))))) sa stii ca eu am ras la primul banc, dar m-au apucat „remuscarile” cand am citit parerea ta despre el :))))

 2. eu am ras cel mai mult cand am citit ce a scris Luiza…caci si eu am patit ca ea…doar ca n-am avut remuscari ci am gandit: mai, asta n-o fi inteles bancul .. :)))

  1. :))) 2 extreme Luiza si cu tine in seara asta :) … In scris mai sunt si paragrafe de „legatura si trecere”. Cam acesta este rostul acelui paragraf, plus ca vad ca a si ramas in mintea voastra. Deci, data viitoare voi avea grija ce voi introduce in astfel de paragrafe de „legatura si trecere”. :) Te pup :*

 3. la primul banc am zambit doar (ce-i drept cu putina intarziere)iar la cel de-al 2-lea am ras la primele intrebari ale profei dupa care am incercat sa anticipez eu raspunsul elevului. Recunosc, as fi picat testul!

  1. Cred ca cu totii am picat testul 😛 :)
   Toate minunate Petrica, ne revedem duminica cu spor si succes ! :)
   Deplasare placuta pana atunci !

Comentarii